The race of the classics

ga je mee met “de rees”?

Wat is de “Race of the Classics”?

“Race of the Classics” is een prestigieus zeilevenement dat jaarlijks plaatsvindt en bekend staat om zijn indrukwekkende deelnemersveld van studenten. Dit evenement, ook wel bekend als de “Rees,” brengt studententeams van verschillende universiteiten en hogescholen samen voor een uitdagende zeilrace op klassieke zeilschepen.

Wanneer het startschot klinkt, schieten de schepen als pijlen uit de haven, gehoorzamend aan de kracht van de wind en de vaardigheid van de bemanning. Het is een adembenemend gezicht om deze majestueuze schepen zij aan zij te zien strijden, met de zeilen vol wind en het water dat onder hun boegen opspat.

De race voert de deelnemers langs schilderachtige kustlijne en over open zee. Overdag strijden de teams om de beste koers te vinden, en ‘s nachts brengen ze de nachtwachten door, met alleen het geluid van klotsende golven en de krakende geluiden van het schip als metgezellen.
En net zo belangrijk: tijdens tussenstops kunnen de studenten kennismaken met andere teams en genieten van de gastvrijheid van de havens die ze aandoen. Het is een unieke kans om zowel zeilvaardigheden als interpersoonlijke vaardigheden te ontwikkelen.

Uiteindelijk is de “Race of the Classics” niet alleen een strijd om wie het snelst is op het water, maar ook een viering van vriendschap, avontuur en de tijdloze aantrekkingskracht van zeilen op klassieke schepen. Het laat een blijvende indruk achter op de deelnemers, die niet alleen herinneringen aan een intense race, maar ook levenslange liefde voor de zee en het zeilen koesteren.