FAQ

Wat zou je nog meer willen weten?

FAQ – Veelgestelde vragen

en antwoorden!

Heb ik eerdere zeilervaring nodig?

Nee, iedereen is welkom!

Is er een leeftijdsbeperking?
Kinderen/jongeren onder de 18 jaar moeten reizen onder begeleiding van een volwassene. Er is verder geen leeftijdsgrens! Leeftijd maakt niet uit, iedereen is welkom.
Is het schip barrièrevrij?
Nee, helaas.
mag ik mijn huisdier meenemen?
Nee. Omdat er mensen zijn met een dierenhaarallergie, willen wij ons schip graag allergievrij houden voor iedereen.
Moet ik geld wisselen (Denemarken)?
Meestal kunt u in Denemarken met een kaart betalen. U kunt bij elke geldautomaat Deense kronen opnemen. Je kunt vaak met euro's betalen en Deense kronen terugkrijgen
Heb ik een paspoort/identiteitsbewijs nodig?

Ja. Er geldt een legitimatieplicht (ook voor kinderen). Afhankelijk van naar welke landen we gaan, is een paspoort vereist (bijvoorbeeld Engeland)

Is er een vast traject? Kunnen excursies aan wal vooraf worden gepland?
Alle tochten, inclusief overtochten met verschillende vertrek- en bestemmingshavens, zijn afhankelijk van weer en wind. Het is daarom niet mogelijk om vooraf te bepalen welke havens bezocht zullen worden.
Hoeveel tijd u op welke locatie op welke dag heeft, wordt bepaald door de bemanning aan boord
Zijn we de hele tijd op zee?
In de regel bent u 's avonds in de haven. De bemanning probeert in overleg met de gasten minimaal één keer per reis voor anker te gaan. De bemanning probeert een evenwicht te vinden tussen zeilen (tijd op het water) en het verkennen van het land.
Transfertours zijn uitgesloten (zie reisbeschrijving). Op zee ligt het aandeel aanzienlijk hoger en soms wordt er 's nachts gevaren.
Is er beddengoed aanwezig?
Ja. Beddengoed is inbegrepen.
wat voor kleding moet ik meenemen?
Laagjes zijn een aanrader. Zo heb je voor iedere weersituatie de juiste kleding aan. Er is geen speciale uitrusting vereist. Regenjassen zijn ook handig in de zomer. Let op: De opslagruimte aan boord is beperkt. En zorg voor comfortabele schoenen met anti-slip zool.
Tas of koffer?
Een tas! Omdat die makkelijker op te bergen is. harde koffers zijn aan boord onpraktisch en nemen veel plaats in.
Waar moet ik rekening mee houden bij het plannen van mijn aankomst en vertrek?

Het is je eigen verantwoordelijkheid om je aankomst- en vertrektijden zelfstandig te plannen.
Controleer je reisdata zorgvuldig, let op eventuele tijdsveranderingen en zorg dat er genoeg tijd is voor aansluitende vluchten. Mogelijke platforms voor reisplanning zijn:

Skyscanner: Zorg ervoor dat je de juiste vluchtdata selecteert en controleer mogelijke tussenstops en de duur van tussenstops. Zorg ervoor dat je genoeg tijd hebt voor het inchecken en de veiligheidscontroles.
https://www.skyscanner.nl/

DB Planner: Controleer de vertrek- en aankomsttijden van je treinen. Wees je bewust van mogelijke vertragingen en houd rekening met tijdbuffers, vooral bij het overstappen.
https://int.bahn.de/nl

De platforms dienen als informatie- en boekingshulpmiddel, maar de gebruiker is zelf verantwoordelijk voor de planning.